Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co se může morče naučit

17. 3. 2013

Pokud chcete něco morče skutečně naučit musíte být trpělivý. Pokud však morče nechce, nemůžeme ho do toho nutit a můžeme ho to skusit naučit později. Hodně záleží na morčeti.

Více smajlíků ke stažení

 

 KOLEČKO -  Tenhle kousek spoléhá na tom, aby se morče točilo do kolečka, když řeknete "kolečko". Naučíte ho morče tak, že vezmete nějaký pamlsek, který má morče rádo a dáte ho morčeti před nos. Pamlsek pak točíte do kolečka a morčátko by se za ním mělo otáčet. Celou dobu říkejte "kolečko". Morče by si to mělo zapamatovat, a tak tento kousek předvést když za to dostane nějakou tu odměnu. Jako pamlsek ( odměnu ) můžete použít okurku, mrkev nebo jinou zeleninu. Záleží co morčátku nejvíce chutná.

   Celý kousek by měl vypadat asi takto : www.youtube.com/watch www.youtube.com/watch

PANÁČKOVÁNÍ - Morče naučíte takto .: Zase vemete nějakou dobrůtku a tu morčeti dáte trochu nad něho. Morčátko se pro dobrůtku bude natahovat. Dobrotu dáte výše aby se pro ni morče ještě více natáhlo. Postupně ji dáte tak vysoko, aby si morče muselo stoupnout na zadní. Tohle s morčátkem opakujte každý den ( třeba při krmení ) až si zvykne.

   Celý kousek by měl vypadat asi takhle : www.youtube.com/watch

CHŮZE PO DVOU - Můžeme morčátko naučit i panáčkování s chůzí ale až bude umět panáčkovat. Znovu zvedneme dobrůtku do výžky ale posouváme jí dopředu. Nejdříve to mořná morčátko nepochopí a bude slézat dolů ale časem by to mělo zvládnout.

PŘÍCHOD NA ZAVOLÁNÍ - Toto je asi nejtěžší kousek. Morčátko se to nemusí vždy naučit. Hned jak si morče pořídíte mluvte na něj jeho jménem. Morčata totiž spíš reagují na zvláštní zvuky jako je mlaskání, šustění atd. Ještě těžší je, když máte v kleci více morčátek.

 

 

 

                                                                                             

                                                                                              

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nej !

(hammmy :D, 23. 8. 2013 15:39)

naš hammy umí panáčkovat i bez pamlsku.. přitom ještě skočí na rameno :D a 2. morče začneme učit kolečko... snad se povede:D

Re: nej !

(Kája (morcata-m.blog.cz), 23. 8. 2013 18:21)

Tak to je dobré :o
Přeji vám hodně štěstí s naučením se nového kousku ;D

...

(Lilek, 24. 3. 2013 11:56)

Máš moc hezkou stránku. Kdy budeš mít to morčátko ??

Re: ...

(Kája, 25. 3. 2013 14:40)

Díky. Morčátko budu mít zanedlouho. Dostanu ho na své narozeniny začátkem dubna. :))

Napište

(Kája, 22. 3. 2013 15:22)

Do komentářů napište, jestli vaše morčátko umí nějaký z těchto kousků a za jak dlouho se ho naučilo.